Een bomvolle Sint-Waldetrudiskerk heeft zaterdagvoormiddag afscheid genomen van Raf Liedts. Heel wat vrienden, collega's en Morkhovenaren brachten met hun aanwezigheid een eer aan het overleden raadslid.

Een hele rij mensen stond in de kerk aan te schuiven om Raf Liedts de laatste groet te brengen.

Onder de aanwezigen de voorzitter van Vlaams Belang Valkeniers, de partijgrootheden De Winter, Van der Meersch en  Annemans. De CD&V, Open Vld, delegaties van Vlaams Belang en andere verenigingen brachten met een uitgebreide delegatie hulde aan het raadslid. Voor sp.a. zagen we Anne Mie Hendrickx.

De spelertjes en spelers van U14 van HYC kwamen hun ploeggenote, dochter van Raf, door hun aanwezigheid een flinke morele steun geven.

Na het beklijvende 'Somewhere over the rainbow' brachten de kinderen van Raf Liedts een pakkend getuigenis over hun overleden vader als echte familieman. De oudste dochter van Raf beloofde haar papa om bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van Vlaams Belang te gaan staan.

Het bleef een ingetogen plechtigheid, heel sereen.

Laura Van den Bruel zong begeleid door Kristof Baelus een ingetogen 'Never Alone'.

Op het einde van de eucharistieviering getuigde Daniël Marcipont, vriend en partijgenoot van Raf Liedts over hun hechte vriendschap.

Valse noot van De Winter
Filip De Winter, partijgenoot van Raf Liedts bij het Vlaams Belang typeerde Liedts als de gedreven politicus. Hij overliep de rijke carrière van Raf Liedts maar zorgde met een 'volgens de priester is hierboven geen cordon sanitaire' toch wel voor de enige valse noot.